E-learning: Lekker in je vel

0
Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gratis (met registreren en inloggen)

Beste cursist,

Waarom gaan sommige mensen fluitend door het leven, terwijl anderen eronder gebukt gaan? Waarom is Karin door het minste geringste ‘van slag’, terwijl Marjolein ‘een zondagskind is’? Toegegeven, de een maakt in het leven meer mee dan de ander, maar ook mensen die alles mee lijken te hebben, raken overspannen of gaan gebukt onder stress. Waar zit ‘m dat in? Kun je ‘gelukkig zijn’ beïnvloeden.? Trouwens, wat is dat: ‘gelukkig zijn’?

“Geld maakt niet gelukkig,” zeggen de rijken. “Armoede ook niet,” zeggen de minder bedeelden. “Het geluk zit in jezelf, niet in de omstandigheden,” roepen anderen. Is dat zo? Hoe komt het dat sommigen geen vrienden hebben? Waarom gaan Peter en Miriam uit elkaar? Het leek zo’n enig stel. En hoe kan het nou dat Joris zo’n uitstekende baan heeft? Die jongen komt nota bene uit een asociaal nest! En waarom is Suzanne niet gelukkig? Ze heeft alles mee: een lieve man, twee schatten van kinderen en geld zat! En heb je het al gehoord van Lola? Die is aan de drank! Snap jij dat nou? Haar vader was ook al verslaafd. Ze heeft gezien wat voor ellende daarvan komt en nou doet ze het zelf!

Waarom is Marjolein gelukkig en Annemiek niet?
Waarom is Marjolein gelukkig en Annemiek niet?

Over al dit soort dingen gaat deze cursus. Het helpt ons onszelf en anderen een beetje beter te begrijpen. En we ontdekken wat we kunnen doen om onszelf en anderen te helpen ‘lekker in ons vel’ te zitten. De lessen geven praktische adviezen en leggen mogelijke oorzaken van stress en emotionele problemen bloot.

Ook de relatie tussen lichamelijke klachten en emotionele problemen krijgt volop aandacht. Want, worden maagzweren nou veroorzaakt door stress of krijg je stress door maagklachten? Wat is eigenlijk de invloed van psyche op je lichaam? En hoe kun je klachten het best behandelen? Bestaan er rustgevende, natuurlijke therapieën? Welke rol spelen erfelijkheid, opvoeding, school, werk, de media, je huwelijkspartner en je schoonouders?

Kun je anders leren denken, positiever? Hoe kun je de omgang met mensen verbeteren, vrienden maken, je tijd leren beheersen en verdriet verwerken? Kortom: hoe kom je lekker in je vel? En dat heeft niet alleen met lichamelijke gezondheid te maken. Ook ons geestelijke welzijn en ons sociale geluk spelen een grote rol. 

Een heerlijke cursus om te doen. Niet geschreven in hoogdravende wetenschappelijke taal, maar zo, dat iedereen de lessen kan volgen. 

Veel plezier!